Historien om The Reef

Langt, langt bortenfor horisonten ligger det ei bortglemt øy som heter The Reef. Det er ei tropisk øy der døgnet har bare fire timer, og der skjer det mye merkelig. Det lumske revet som omgir The Reef, har ført til hundrevis av skipbrudd, og nesten ingen har klart å ta seg helt fram til øya på egen hånd – bortsett fra søskenparet Jim og Jill. På loftet hos en gammel tante, blant hybelkaniner og flyttekasser, fant Jim og Jill et kart. Ved hjelp av det mystiske kartet klarte de utrolig nok å ta seg forbi det livsfarlige revet. Vel framme på øya var de så heldige å treffe en hyggelig dame som ble kalt tante Elsa. Tante Elsa ville hjelpe søskenparet og lot dem bo i ei tømmerhytte bak Lobster Bobs strandbar på østsiden av øya. Men av en eller annen grunn ville ikke tante Elsa at Jim og Jill skulle snakke med Lobster Bob. Jim og Jill forsto ikke hvorfor, for de syntes Lobster Bob så ut til å være en grei kar.

En natt da fullmånen lyste klart, ble søsknene vekket av stemmer like utenfor hytta der de lå og sov. Jim og Jill lå stille som mus og lyttet til en hes stemme som nesten hørtes ut som en hvisking.
– Det er jo helt sprøtt å tro at den gamle eventyrfortellingen er sann. Mener du at sjørøverkapteinen Bamboo Jack virkelig skal ha gjemt den fantastiske skatten oppe i fjellet, og at det finnes et kart som viser nøyaktig hvor den ligger? En kvinnestemme, som var veldig lik på tante Elsas stemme, svarte.
– Du vet like godt som meg at det er sant. Folk finner gullmynter rett som det er, og om nettene synger vinden fortsatt om Bamboo Jack og alle hans erobringer. Den hese røsten hørtes ikke helt overbevist ut.
– Det der var jo for tre hundre år siden.
– Ja visst, fortsatte kvinnen, men på denne øya står tiden stille. Og kartet er ekte, jeg har selv sett det med mine egne øyne. Det var stille en stund, og så svarte den hese røsten.
– Hvis det er slik du sier, kan vi ikke la dem beholde kartet.

Det er bare én ting å gjøre.
– Ja, svarte kvinnen, men vi får vente til daggry. Det er for mye som beveger seg i skyggene på nattetid.
Jill og Jim lå stille ved siden av hverandre og hørte hvordan de to figurene forsvant bortover mot stranden. Etter en stund hvisket Jill.

– Skynd deg, Jim. Nå må vi …

Jill

Jill er ei tøff jente på ti år som takler det meste. Hun er eventyrlysten og drømmer om store skatter med gull og diamanter, som hun tror hun kan finne hvis hun bare kunne få tak i alle ledetrådene som finnes på øya. Jills favorittsted på øya er tante Elsas bibliotek. Hun elsker nemlig å lese og å fantasere om verden og late som om hun er hovedpersonen i de store eventyrene. Hun kan klare det meste, og hun er ikke det minste redd når hun kommer til øya sammen med lillebroren Jim, som kanskje ikke er fullt så modig.

Jim

Jim er seks år og vil gjerne dra på eventyr med storesøster, selv om han er litt redd for enkelte ting, blant annet mørket, dypt vann og slanger. Men heldigvis finnes det ikke slanger på øya, sier Jim til søsteren. Jim er ivrig etter å få oppleve nye eventyr. Han er svært nysgjerrig og finner alltid på mye artig. Mens Jill drømmer om en skattkiste full av gull og diamanter, er Jim mer opptatt av om de vil finne morsomme leker.


Bamboo Jack

Bamboo Jack er en vaskeekte, gammel sjørøverkaptein, og selv om han døde for mer enn 300 år siden, kan man fortsatt treffe på ham på øya. Han har lang frakk, sjørøverhatt og et ekte sjørøversverd.

Da han var i live, levde han et skikkelig sjørøverliv, og det sies at man kan se ham når natten er på det mørkeste og de tropiske stormene herjer over øya. Ryktet sier at Bamboo Jack har gjemt den gamle skatten oppe på det høye fjellet, men ennå er det ingen som har klart å finne den. Kanskje du er heldigere?


Tant Elsa

Tante Elsa ser ut som en snill, gammel bestemor, og hun har mye spennende å fortelle. Hun driver restauranten på øya og kjenner alle av øyas hemmeligheter. Familien hennes har alltid bodd her, og det går faktisk rykter om at hun har sjørøverblod i seg. Hun kan fortelle fantastiske historier om de farlige haiene ute i vannet og om sjørøverne som går igjen på øya. Når man sitter i biblioteket hennes og hører henne fortelle historiene sine, vet man aldri helt hva som er sant og hva som bare er oppdiktet. Tante Elsa holder hemmelighetene sine for seg selv, og hun lar aldri noen få komme opp på loftet. Hun vil heller ikke fortelle hele historien om den gamle legenden og sjørøverskatten, for det kan være et farlig eventyr.


Lobster Bob

På Lobster Bobs bar er det alltid spennende saker å høre. Selv om Lobster Bob selv sier at han bare er en vanlig bankmann fra London, ser han ut som en gammel sjørøver. Han driver strandbaren på øya. Han har buskete skjegg, gullring i øret og ser ut som han har seilt på de sju hav. I baren har han samlet bilder og interessante gjenstander fra opp gjennom livet, og hvis du har tid, kan han fortelle de mest utrolige historier.


Clint & Co

Asta, Beda og Clint er tre papegøyesøsken som bor ute i jungelen. Oppe fra det høye fjellet kan de følge med på hele øya og alle som bor her. De flyr rundt og ser og hører det meste av det som skjer, men de er også litt sky. Derfor er det ikke så ofte at de hilser på menneskene, men når de først gjør det, gir de seg i vei til Lobster Bob, der de gjerne forteller historiene sine – ofte i munnen på hverandre. De liker også å besøke det gamle forrådet med rom oppe på fjellet, og etter et slikt besøk er det ikke grenser for hvor mange hemmeligheter de er villige til å avsløre.


Bestilling